ПРОДАВАНЕТО Е НАЙ-ВАЖНАТА ДЕЙНОСТ В СВЕТА!

Начало
За автора
За преводача
Визия
Другите за книгата
Предговор
Разгледай
Контакт

angelov.jpg


За Преводача

In memoriam
Петьо Ангелов 1978-2012


Възпитаник на Класическата гимназия в София и на Софийски университет „Св. Климент Охридски” (по класическа филолофия и физика) Петьо Ангелов е един от малкото специалисти по сравнително езикознание в България. Да преподава „мъртви” езици в същия университет представлява ранната му кариера във висшето образование. Неговият академичен принос в разбирането ни за езика и речта му носи популярността, която той материализира в разработването на собствена система за изучаване на чужди езици, възприета през последните години в над 10 държави. Неговият метод позволява който и да език да бъде изучаван от който и да е език чрез специфична подготовка на преподаватели.

Приживе за Петьо Ангелов се говори, че работи свободно с 40 езика. Той самият доста по-скромно заявява, че владее перфектно и двупосочно само 8. През 2006 година написва и издава пърия си и единствен роман на български език – „Прагът”, в който са налице автобиографични елементи. Автор на множество статии на езикова тематика и злободневни обществени теми. Общественик с мисия за справедливо общество и данъци, Петьо Ангелов се ангажира и с редица проекти свързани с познаването на родината ни.

През последните години (2009-2012) Петьо Ангелов е може би най-популярен в обществото със своите преводи. Той дръзва да поеме предизвикателството да преведе Айн Ранд в нейното философско, либерално и многотомно великолепие. Превежда много бизнес заглавия сред които „Посмей да бъдеш различен” и „Асът на продаването” от английски. Петьо превежда както книги от съкровищницата на света за различни издателства, така и на живо по време на срещи и чуждестранни преговори. Превежда мерена реч от старогръцки, латински.

Въпреки краткия си път Петьо Ангелов живее в сърцата ни!

logo....................... Copyright Callin Bridge Consult Ltd. – www.cbc.bg - 2011-2024. All rights reserved - Design by Sigilla.com